Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg darált mák
- 10 teáskanál nyírfacukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 db reszelt alma
- 2 tojás
- az almára 2 teáskanál őrölt fahéj + 1 evőkanál
nyírfacukor
Elkészítés
Lereszeljük az almákat,hozzáadjuk a fahéjat és 1 evőkanál nyírfacukrot.
Kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét, majd külön tálban a sárgáját.
A ledarált mákot és cukrot összekeverjük a sütőporral, a lereszelt citrom héjával.Hozzáadjuk a lereszelt,ízesített almát, a tojás sárgáját,legvégül a fehérjét.
Sütőpapírral bélelt 20x30 cm méretű tepsibe tesszük, és 200C fokon kb 35 percig sütjük.
NAGYON FINOM LETT! Ezért is kapott virág díszítést:)
- 3 db reszelt alma
- 2 tojás
- az almára 2 teáskanál őrölt fahéj + 1 evőkanál
nyírfacukor
Elkészítés
Lereszeljük az almákat,hozzáadjuk a fahéjat és 1 evőkanál nyírfacukrot.
Kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét, majd külön tálban a sárgáját.
A ledarált mákot és cukrot összekeverjük a sütőporral, a lereszelt citrom héjával.Hozzáadjuk a lereszelt,ízesített almát, a tojás sárgáját,legvégül a fehérjét.
Sütőpapírral bélelt 20x30 cm méretű tepsibe tesszük, és 200C fokon kb 35 percig sütjük.
NAGYON FINOM LETT! Ezért is kapott virág díszítést:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése