2012. október 16., kedd

Aszalt paradicsomos-fokhagymás-sokmagos-rozmaringos kenyér


http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-reggelik.htm

 "
2 evőkanál mandulavaj (nálam ez házikészítésű, egy korábbi blogbejegyzésemben a receptje megtalálható) vagy mogyoróvajkrém
2 evőkanál olívaolaj
4 tojás
3 evőkanál mandulaliszt, vagy házilag kávédarálóban finomra darált blansírozott mandula
3 evőkanál lenmagliszt
3 evőkanál kókuszliszt, vagy házilag kávédarálóban finomra darált kókuszreszelék
2 evőkanál nyílgyökérliszt (beszerzési forrás: Ázsia Bt, Nagyvásárcsarnok)
1/2 teáskanál jódozott tengeri só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1 maréknyi aszalt paradicsom apróra vágva
1/2 maréknyi friss rozmaringlevélke
5 közepes gerezd fokhagyma vékonyra szelve
1/2 marék pirított fenyőmag
1/2 marék hántolt és pirított tökmag
1/2 marék pirított napraforgómag

A hozzávalókat alaposan kikeverjük, és közepes sütőben 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük kiolajozott vagy kivajazott kenyérforma sütőedényben. Önmagában is nagyon finom, de még jobb valamilyen lágy sajttal. Mellékelek róla egy képet.
Tudom, hogy a nyílgyökérliszt nem nagyon alacsony GI-jű élelmiszer, de a kenyér optimális állagához nagyon fontos. A búza- vagy burgonyakeményítőt helyettesíti, melyek még rosszabbak lennének az egészség szempontjából."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése