2012. október 21., vasárnap

Csőben sült sajtos padlizsán és paradicsom


Forrás : http://www.noiportal.hu/main/npnews-16818.html

"Hozzávalók:
2 darab kb. 250g-os padlizsán
600g paradicsom
1,5ek olívaolaj
200g sajt
2ek magozott kapribogyó
24szem magozott fekete olívabogyó
1ág rozmaring
10g fenyőmandula
Só és őrölt bors

Elkészítése:
1. A paradicsomot 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, négyfelé vágjuk, kimagozzuk. Megmossuk és 1cm vastag karikákra vágjuk a padlizsánt.
2. A sütőt 150°C-ra (5. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomnegyedeket enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, mellé rakjuk a padlizsánszeleteket, és meghintjük olívaolajjal. 30 percig sütjük.
3. A sütő hőmérsékletét 175°C-ra (5-6. fokozat) növeljük, vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Óvatosan megtöröljük és 2-3mm vastagságú szeletekre vágjuk a sajtot. A tepsit kiszedjük a sütőből, a padlizsán felét elrendezzük a sütőtálon, és mindegyik darabra egy mozzarellaszeletet fektetünk.
4. Befedjük a paradicsomnegyedekkel, sózzuk, borsozzuk, majd a maradék padlizsánnal, sajttal és paradicsommal megismételjük az eljárást. Rászórjuk a kapribogyót, az olívabogyót, a rozmaringot, és visszatesszük a sütőbe még 20 percre.
5. Fenyőmandulával megszórva, melegen tálaljuk."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése