2012. október 27., szombat

Gesztenyés, aszalt gyümölcsös pulykarolád

 Forrás :http://gabojszakonyhaja.blogspot.hu/2008/12/gesztenys-aszalt-gymlcss-pulykarold.html

Tejszín helyett használjunk COCOMAS 100 %-os kókuszkrémet.


"Hozzávalók:
1 pulykamell filé (kb 1 kg)
10 dkg tisztított, főtt gesztenye
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt barack
20 dkg szeletelt bacon
2 dl tejszín
2 tojás
só, bors, majoránna, friss rozmaring
Egy sütőformát (őzgerinc, vagy kalácssütő) kibélelek alufóliával úgy, hogy a fólia jól túlnyúljon a szélein. Kibélelem szorosan egymás mellé fektetett bacon szeletekkel. A pulykamell filé kb kétharmad-egyharmad részben elosztom, a nagyobb darabot éles késsel felnyitom, nagyjából téglalap alakúra formázom (a leeső darabkákat félreteszem) és folpack között gyengéden, kb félcenti vastagságúra klopfolom. Sózom, borsozom, megszórom aprított friss rozmaringgal és ráterítem a baconnal bélelt sütőformára. Egy felvert tojással megkenem, hogy a töltelék „ragaszkodjon” a külső húsburokhoz.
A kisebb darabot és a formázásból leeső darabkákat botmixerrel ledarálom és összekeverem a tejszínnel, tojással, aprított gesztenyével és aszalt barackkal. A masszát betöltöm a baconnal-hússal bélelt forma feléig, a közepét végigrakom szorosan egymás mellé fektetett, hengeresre formázott aszalt szilvával, majd rásimítom a massza maradékát. Betakarom a hússzelet széleivel, ráhajtogatom a lelógó bacon szeleteket és lezárom az alufóliával. 200 fokos sütőben másfél órát sütöm, akkor kihámozom a fóliából és egy rácson pár percig grillezem, míg a bacon kicsit megpirul.
10-15 perc pihentetés után szeletelhető."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése