Tejszín helyett használjunk COCOMAS 100 %-os kókuszkrémet.
"Hozzávalók:
1 pulykamell filé (kb 1 kg)
10 dkg tisztított, főtt gesztenye
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt barack
20 dkg szeletelt bacon
2 dl tejszín
2 tojás
só, bors, majoránna, friss rozmaring
Egy
sütőformát (őzgerinc, vagy kalácssütő) kibélelek alufóliával úgy, hogy a
fólia jól túlnyúljon a szélein. Kibélelem szorosan egymás mellé
fektetett bacon szeletekkel. A pulykamell filé kb kétharmad-egyharmad
részben elosztom, a nagyobb darabot éles késsel felnyitom, nagyjából
téglalap alakúra formázom (a leeső darabkákat félreteszem) és folpack
között gyengéden, kb félcenti vastagságúra klopfolom. Sózom, borsozom,
megszórom aprított friss rozmaringgal és ráterítem a baconnal bélelt
sütőformára. Egy felvert tojással megkenem, hogy a töltelék
„ragaszkodjon” a külső húsburokhoz.
A
kisebb darabot és a formázásból leeső darabkákat botmixerrel ledarálom
és összekeverem a tejszínnel, tojással, aprított gesztenyével és aszalt
barackkal. A masszát betöltöm a baconnal-hússal bélelt forma feléig, a
közepét végigrakom szorosan egymás mellé fektetett, hengeresre formázott
aszalt szilvával, majd rásimítom a massza maradékát. Betakarom a
hússzelet széleivel, ráhajtogatom a lelógó bacon szeleteket és lezárom
az alufóliával. 200 fokos sütőben másfél órát sütöm, akkor kihámozom a
fóliából és egy rácson pár percig grillezem, míg a bacon kicsit
megpirul.
10-15 perc pihentetés után szeletelhető."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése