Tejszín helyett használjunk COCOMAS 100 %-os kókuszkrémet.
"Hozzávalók:
1 pulykamell filé (kb 1 kg)
10 dkg tisztított, főtt gesztenye
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt barack
20 dkg szeletelt bacon
2 dl tejszín
2 tojás
só, bors, majoránna, friss rozmaring
Egy
 sütőformát (őzgerinc, vagy kalácssütő) kibélelek alufóliával úgy, hogy a
 fólia jól túlnyúljon a szélein. Kibélelem szorosan egymás mellé 
fektetett bacon szeletekkel. A pulykamell filé kb kétharmad-egyharmad 
részben elosztom, a nagyobb darabot éles késsel felnyitom, nagyjából 
téglalap alakúra formázom (a leeső darabkákat félreteszem) és folpack 
között gyengéden, kb félcenti vastagságúra klopfolom. Sózom, borsozom, 
megszórom aprított friss rozmaringgal és ráterítem a baconnal bélelt 
sütőformára. Egy felvert tojással megkenem, hogy a töltelék 
„ragaszkodjon” a külső húsburokhoz.
A 
kisebb darabot és a formázásból leeső darabkákat botmixerrel ledarálom 
és összekeverem a tejszínnel, tojással, aprított gesztenyével és aszalt 
barackkal. A masszát betöltöm a baconnal-hússal bélelt forma feléig, a 
közepét végigrakom szorosan egymás mellé fektetett, hengeresre formázott
 aszalt szilvával, majd rásimítom a massza maradékát. Betakarom a 
hússzelet széleivel, ráhajtogatom a lelógó bacon szeleteket és lezárom 
az alufóliával. 200 fokos sütőben másfél órát sütöm, akkor kihámozom a 
fóliából és egy rácson pár percig grillezem, míg a bacon kicsit 
megpirul.
10-15 perc pihentetés után szeletelhető."
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése