Forrás: http://
"Hozzávalók:
fél kg sertés comb
fél kg gomba (csiperke)
2 fej hagyma
5 dkg vaj
1 tk morzsolt majoránna
só, frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 marék reszelt sajt
1 ek bio vegamix
A gombát és hagymát tisztítás után felszeletelem, majd egy kevés vajon
megdinsztelem a hagymát, amikor üveges, rádobom a gombát, ízesítem
sóval, borssal, majoránnával, ráreszelem a fokhagymát, majd kevergetve
addig párolom, míg az összes leve elfő. Leveszem a tűzről és félreteszem
hűlni. Közben a sertéscomb darabot könyvszerűen szétnyitom és
kiklopfolom, a lehető legnagyobb téglalapot nyerve belőle. Sózom,
borsozom és ráterítem a párolt gombát, majd megszórom reszelt sajttal és
feltekerem. Alufóliába csomagolom és egy edényben, annyi bio vegamixes
vízbe, amennyi ellepi, lassan, gyöngyözve megpárolom. Ha már puha a hús,
kiemelem a főző léből, kicsomagolom és grill alatt pirosra sütöm.
Szeletelve, friss salátával (vagy más körettel) tálalom."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése