2012. október 27., szombat

Gombával töltött hús


Forrás: http://gabojszakonyhaja.blogspot.hu/2009/03/ihlethiany.html


"Hozzávalók:
fél kg sertés comb
fél kg gomba (csiperke)
2 fej hagyma
5 dkg vaj
1 tk morzsolt majoránna
só, frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 marék reszelt sajt
1 ek bio vegamix
A gombát és hagymát tisztítás után felszeletelem, majd egy kevés vajon megdinsztelem a hagymát, amikor üveges, rádobom a gombát, ízesítem sóval, borssal, majoránnával, ráreszelem a fokhagymát, majd kevergetve addig párolom, míg az összes leve elfő. Leveszem a tűzről és félreteszem hűlni. Közben a sertéscomb darabot könyvszerűen szétnyitom és kiklopfolom, a lehető legnagyobb téglalapot nyerve belőle. Sózom, borsozom és ráterítem a párolt gombát, majd megszórom reszelt sajttal és feltekerem. Alufóliába csomagolom és egy edényben, annyi bio vegamixes vízbe, amennyi ellepi, lassan, gyöngyözve megpárolom. Ha már puha a hús, kiemelem a főző léből, kicsomagolom és grill alatt pirosra sütöm. Szeletelve, friss salátával (vagy más körettel) tálalom."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése