2012. október 19., péntek

Házi (low carb) marcipán



Forrás: http://nempiskota.blogspot.hu/2011/11/hazi-low-carb-marcipan.html

"Hozzávalók:
200 g héj nélküli mandula porrá őrölve (robotgéppel, vagy kávédarálóval)
10 g keserűmandula vagy keserű barackmag
60 g nyírfacukor/xilit
3 evőkanál víz

Elkészítés: 
A nyírfacukrot egy lábaskában elkeverjük a vízzel és sziruppá főzzük.
A magvakat ropotgéppel alaposan ledaráljuk (a legjobb kávédarálóval, bár úgy időigényesebb). Minél apróbbra sikerül darálnunk, annál homogénebb lesz a marcipánmassza.
Hozzáöntjük a cukorszirupot és alaposan összegyúrjuk. Henger alakúra sodorjuk és fóliába csavarva hűtőben tároljuk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése