Forrás : http://www.nosalty.hu/
"Hozzávalók 4 főre
- 25 g kendermagliszt
- 50 g tökmagliszt
- 50 g lenmagliszt
- 3 tojás
- 1 kk méz (cukorérzékenység esetén lehet xilit )
- 2 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
- 100 ml víz
- késhegynyi szódabikarbóna
- só
- bors
- olasz fűszerkeverék
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat, tehát a kendermag-, tökmag-, lenmaglisztet, sót, borsot, olasz fűszerkeveréket.
- Keverjük el jól a tojásokat, olíva- vagy kókuszolajat, mézet és vizet.
- Keverjük össze a száraz és a folyékony keveréket jól, amíg szép egyenletes állagú nem lesz (kb fél perc).
- A tésztát nyomkodjuk bele egy pizzaformába vagy egy kisebb tepsibe (kb 20x20), természetesen olajozzuk vagy zsírozzuk ki a formát előtte.
- Süssük az alapot kb 10 percig, amíg a közepe át nem sül.
- Vegyük ki a pizzatésztát, és picikét hűtsük ki (pont addig el is készíthetjük a feltétet).
- Tegyük a tésztára, amit szeretnénk, és a sütőben még kb. 10 percig süssük, amíg a sajt el nem olvad a tetején és igazi „pizzaszínt” nem kap."

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése