2012. október 19., péntek

Paleo pizzatészta




Forrás  : http://www.nosalty.hu/recept/paleo-pizzateszta


"Hozzávalók 4 főre
  • 25 g kendermagliszt 
  • 50 g tökmagliszt 
  • 50 g lenmagliszt 
  • 3 tojás 
  • 1 kk méz (cukorérzékenység esetén lehet xilit )
  • 2 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 100 ml víz 
  • késhegynyi szódabikarbóna 
  • bors
  • olasz fűszerkeverék

Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 
  2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, tehát a kendermag-, tökmag-, lenmaglisztet, sót, borsot, olasz fűszerkeveréket. 
  3. Keverjük el jól a tojásokat, olíva- vagy kókuszolajat, mézet és vizet. 
  4. Keverjük össze a száraz és a folyékony keveréket jól, amíg szép egyenletes állagú nem lesz (kb fél perc). 
  5. A tésztát nyomkodjuk bele egy pizzaformába vagy egy kisebb tepsibe (kb 20x20), természetesen olajozzuk vagy zsírozzuk ki a formát előtte. 
  6. Süssük az alapot kb 10 percig, amíg a közepe át nem sül. 
  7. Vegyük ki a pizzatésztát, és picikét hűtsük ki (pont addig el is készíthetjük a feltétet). 
  8. Tegyük a tésztára, amit szeretnénk, és a sütőben még kb. 10 percig süssük, amíg a sajt el nem olvad a tetején és igazi „pizzaszínt” nem kap."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése