Forrás : http://
"Hozzávalók a céklához 6 főre: 250 g
tisztított cékla egészben, 50 g lilahagyma, 2 ek olíva olaj, só, 60 ml
zöldségalaplé, 70 ml balzsamecet
Az alma salsához 6 főre: 300 g zöldalma, 40 g lilahagyma, 1 csokor petrezselyem, csipet só, friss piros chili ízlés szerint, 1 citrom
+ hagymacsíra (fejenként kb. 15 g)
Az alma salsához 6 főre: 300 g zöldalma, 40 g lilahagyma, 1 csokor petrezselyem, csipet só, friss piros chili ízlés szerint, 1 citrom
+ hagymacsíra (fejenként kb. 15 g)
A cékla párolása:
A céklát hámozzuk meg. Legjobb, ha burgonyahámozóval távolítjuk el a héját.
Hagyjuk egészben és tegyük vagy sütőzacskóba, vagy sütőpapírral bélelt kisebb sütőformába. Semmi esetre se alufóliába süssük, mert az egészségtelen.
Picit sózzuk, és tegyük mellé a cikkekre vágott hagymát.
Locsoljuk meg alaplével, és olíva olajjal, majd zárjuk le a zacskót, vagy a tepsit, hogy gőzben párolódjon a cékla.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 70 percig pároljuk a céklát. Majd hűtsük le, és szeleteljük olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk. A carpaccionak éppen ez a lényege, hogy az adott élelmi anyagot hajszálvékonyra vágjuk.
A céklaszeleteket balzsamecetbe marináljuk, pároljuk legalább egy órát.A pácléhez hozzáadhatjuk a párolt cékla visszamaradt levét, és a puhára párolódott hagymát is."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése