Főétel: http://
"Hozzávalók:
tarja szeletek (1cm vastag kb.)
friss spenót levelek
sonka (valamilyen vastagabbra szeletelt, ízletes fajta)
só, bors, fokhagyma
A húst
megmossuk, és kiverjük szép vékony szeletekre. Ha szép, egyenletesen
leszelt húst kaptunk, akkor nagyon könnyű dolgunk lesz,
hamar a megfelelő méretre lehet verni őket. Ezután bedörzsöljük zúzott
fokhagymával, megszórjuk sóval, borssal, és egy ecsettel vékonyan
megkenjük olíva olajjal. Ezután az előkészített hússzeletekre
ráfektetünk egy réteg megmosott, lecsöpögtetett spenót levelet, ezután
egy réteg sonkát, végül még egy réteg spenótot. Szorosan feltekerjük a
húsokat, majd 2-3 fa fogvájóval összetűzzük, rögzítjük
őket.
Egy tepsibe öntünk néhány evőkanál olíva olajat, vagy zsírt, adunk hozzá 2 dl vizet, és beletesszük a tekercseket.
Előmelegített
sütőben, 200 fokon lefedve sütjük először 40 percig. Ezután fordítunk
egyet a tekercseken, és még 20 percig lefedve
sütjük-pároljuk. Ezután már csak meg kell pirítani őket. Levesszük a
fedőt (vagy alufóliát), és továbbra is 200 fokon, légkeverős fokozaton
(ha nincsen, akkor 220 fokon) barnára sütjük a húsokat,
közben néhányszor meglocsoljuk őket a tepsi alján levő zsírral.
Tálaljuk fűszervajjal, és finom fokhagymás spenót levelekkel.
A spenótot 2-3 perc alatt el lehet készíteni: egy
wokban vagy serpenyőben zsiradékot hevítünk, a megmosott,
előkészített spenót leveleket beledobjuk, adunk hozzá szintén sót,
borsot, fokhagymát. Amikor összefonnyadnak a levelek, akkor meg is
vagyunk.
Fűszervaj:
a félkemény vajat összekeverjük fokhagymaporral, sóval, borssal,
szerecsendióval, és friss petrezselyemmel. Ezután egy
alufóliára, vagy folpackra halmozzuk hosszúkás formában. Becsomagoljuk a
fóliába, és mintha gyurmáznánk, helyes kis hengert formázunk belőle.
Ezután betesszük a hűtőszekrénybe, hagyjuk
megszilárdulni. Végül kigöngyöljük a formából, és lehet is szeletelni."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése