"A nyírfacukorról (xillit) ejtünk ma néhány szót, mely az utóbbi években egyre jobban elterjed, de ennek ellenére még mindig nagyon kevesen használják. Már több, mint egy évszázada ismert a nyírfacukor pozitív élettani hatása, valamint az a tény, hogy pontosan olyan jó édesítőszer, mint a hagyományos cukor. A hagyományos cukorral szemben azonban antibakteriális és fogszuvasodás gátló hatása van, a
glikémiás
indexe roppant alacsony, ezért cukorbetegek és diétázók is nyugodtan
fogyaszthatják. Alacsonyan tartja a vércukorszintet, elősegíti az
emésztési folyamatokat, segíti az ásványi anyagok visszaépülését a
fogzománcba, candida túlszaporodás esetén kifejezetten ajánlott, mert
nem nyújt táptalajt a gombának. Elősegíti a B-vitamin felszívódását,
fokozza a kollagén termelést, lúgosító és méregtelenítő hatása van.
Semmilyen káros mellékhatása nincs, korlátlan mértékben fogyasztható
bárki számára. Mivel az íze valóban nagyon hasonló az eddig megszokott
cukorhoz, ezért kávéba, süteményekhez, bármilyen ételhez, amit édesíteni
kell, kifejezetten ajánlott. Sokan most bizonyára felháborodva
gondolnak az árára, ami valóban nem túl alacsony. Mégis azt gondolom,
hogy a legtöbb ember nem ezért nem tér át a nyírfacukorra, hanem azért,
mert nem tud róla, vagy mert nem igazán érdekli túlzottan, hogy mit visz
be a saját maga és gyermekei szervezetébe. Nagyon sok felesleges
hulladék élelmiszert megvásárolunk feleslegesen, ezek összevetve
bizonyára kiadnák havonta egy kiló nyírfacukor árát."

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése