2012. november 1., csütörtök

Kokonella, avagy vaníliás kókuszkrém


" Hozzávalók
20 dkg kókuszreszelék
1 teáskanálnyi vanília paszta
1 evőkanál méz vagy világos agavé nektár
kb. 3-4 evőkanál folyékony kókuszzsír


A kókuszreszeléket aprítógépbe tesszük és kb. 5 percig aprítjuk. Hozzáadjuk az olvadt kókuszzsírt, a vanília pasztát és az édesítőt, majd 1-2 percig tovább aprítjuk. Akkor jó, ha kenhetően krémes állagú. Ha szükséges, adjunk hozzá több kókuszzsírt.


Felhasználása a nutellához hasonló: kenyérre lehet kenni vagyis süteménybe tesszük.
Esetleg elkészíthetjük belőle a legfinomabb házi Bountyt vagy Raffaello golyót :)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése