2012. november 18., vasárnap

Póréhagymás-baconos tekercs


Forrás:Németh Andrea




"
Hozzávalók 1 személyre:
1 db közepes póréhagyma 4 részre vágva
4 szelet bacon
Kevés kemény reszelt sajt (elhagyható)
Kevés szalonnakockák (két kis szeletből)

Mártás
1 dl kókuszkrém kb. 0,5 dl vízzel felöntve (még sűrű maradjon a mártás), Cocomas
1 tk. harissza szósz (csiliszósz)
1 tk. mustár
Bors

Elkészítés:
A pórét megmosni, felső résztét leszedni, ha szükséges, feldarabolni, enyhe sós vízben 4-5 percig főzni, hideg folyó vízzel lehűteni, megszárítani, rátekerni a bacon-szeleteket, kizsírozott jénaiba tenni, egyenletesen rátenni a szalonnakockákat, felönteni a mártással (amit ezt megelőzőleg összekevertünk), kevés sajtot ráreszelni, előmelegített sütőben közepes lángon 45-50 percet sütni.(jobb lenne előtte 10 percig lefedve)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése