2012. november 18., vasárnap
Póréhagymás-baconos tekercs
Forrás:Németh Andrea
"
Hozzávalók 1 személyre:
1 db közepes póréhagyma 4 részre vágva
4 szelet bacon
Kevés kemény reszelt sajt (elhagyható)
Kevés szalonnakockák (két kis szeletből)
Só
Mártás
1 dl kókuszkrém kb. 0,5 dl vízzel felöntve (még sűrű maradjon a mártás), Cocomas
1 tk. harissza szósz (csiliszósz)
1 tk. mustár
Bors
Elkészítés:
A pórét megmosni, felső résztét leszedni, ha szükséges, feldarabolni, enyhe sós vízben 4-5 percig főzni, hideg folyó vízzel lehűteni, megszárítani, rátekerni a bacon-szeleteket, kizsírozott jénaiba tenni, egyenletesen rátenni a szalonnakockákat, felönteni a mártással (amit ezt megelőzőleg összekevertünk), kevés sajtot ráreszelni, előmelegített sütőben közepes lángon 45-50 percet sütni.(jobb lenne előtte 10 percig lefedve)"
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése