2012. december 23., vasárnap

Áfonyás mini sajttorta






















Hozzávalók: 12 db-hoz
Legalsó réteghez :
  2 csésze dió
1/2 csésze datolya
csipet 
½ teáskanál fahéj

Tegyük az összetevőket az aprítóba és aprítsuk ,de ügyeljünk arra,hogy a keverék ne vaj állagú legyen,hanem keményebb.

"Sajt " réteg
• 1 és 1/2 csésze nyers  kesudió (felhasználás előtt áztassuk 4 órán át )
3/4 csésze kókusz olaj (olvasztott)
1/3 csésze citromlé
½ csésze juharszirup vagy méz
• 1 morzsolt vaníliarúd
• szükség szerint: 1-4 evőkanál víz 

Aprítóban,vagy mixerrel  dolgozzuk össze az alapanyagokat és kenjük az alsó rétegre.

Gyümölcs réteg 
  3 csésze áfonya, cseresznye, meggy, málna, stb.
 • ½ csészedatolya

Pépesítsük az áfonyát a datolyával,majd adjuk hozzá a másik két csésze gyümölcsöt és a kész gyümölcspépet halmozzuk fel a "sajt"réteg tetejére.

Tegyük hűtőbe a mini sajttortákat minimum 30 perce.

Forrás:http://fastpaleo.com/blueberry-cheezecake-dairyegg-free/

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki! És biztos finom is.
    Boldog karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:)Békés,boldog karácsonyt kívánok!

      Törlés