Forrás : http://paleovital.hu/
"Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 30 dkg darált dió
- 5 dkg darált hántolt mandula
- 1 evőkanál gesztenyeliszt
- 1 púpozott evőkanál mazsola
- 1 púpozott evőkanál aszalt vörösáfonya
- 6 szem felkockázott datolya
- 2 közepes alma
- xilit/xukor
- Kakaópor
- Szódabikarbóna
- Vaj/ghí
- 1 leveses kanál olíva olaj
- Fűszerek: fahéj/őrölt szerecsendió/mézeskalács fűszerkeverék
- A mazsolát, vörösáfonyát, datolyát áztasd be 1 órára
- 3 egész tojást keverj össze 1,5 evőkanál xilittel, 1 lapos kávéskanál szódabikarbónával, 1 kávéskanál fűszerrel és 3 púpozott evőkanál kakaóporral
- Nagy lyukú reszelőn reszelj bele 2 darab almát, önts hozzá kb. 10 dkg olvasztott vajat és 1 evőkanál olíva olajat
- Keverd ebbe az alapba az aszalt gyümölcsöket és annyi darált diót, mandulát, gesztenyelisztet keverj hozzá (kb., mint a hozzávalók felsorolásában), hogy közepesen kemény állagú, kenhető, de nem túl folyós masszát kapj
- Ezt öntsd egy kivajazott jénai sütőedénybe és kb. 1,5-2 cm vastagságban terítsd szét
- Előmelegített sütőben, alsó rácsra helyezve 150 fokon 25 perc alatt fog megsülni
- A kész süteményt kihűlés után a jénai edényben egy éjszakára hagyd a hűtőben, majd másnap csoki bevonatot önts rá, amit ízlés szerint, kb. 1,5 kanál xilitből, 2 púpozott kanál kakaóból 5-7 dkg vajból és a lassú tűzön való főzés során folyamatosan hozzáadott pici vízzel készíthetsz. Az arányokat készítés közben lehet változtatni, a lényeg, hogy sűrű, sima, krémes állagú legyen. 2 óra hűtés után a süteményt apró kockákra lehet szeletelni, ha nagyon krémes, akkor egyesével muffin papírkosárkákba teheted."

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése