2012. október 20., szombat

Csokis kocka


Forrás : http://paleovital.hu/?p=12372

"Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 30 dkg darált dió
  • 5 dkg darált hántolt mandula
  • 1 evőkanál gesztenyeliszt
  • 1 púpozott evőkanál mazsola
  • 1 púpozott evőkanál aszalt vörösáfonya
  • 6 szem felkockázott datolya
  • 2 közepes alma
  • xilit/xukor
  • Kakaópor
  • Szódabikarbóna
  • Vaj/ghí
  • 1 leveses kanál olíva olaj
  • Fűszerek: fahéj/őrölt szerecsendió/mézeskalács fűszerkeverék
 Elkészítés:
  • A mazsolát, vörösáfonyát, datolyát áztasd be 1 órára
  • 3 egész tojást keverj össze 1,5 evőkanál xilittel, 1 lapos kávéskanál szódabikarbónával, 1 kávéskanál fűszerrel és 3 púpozott evőkanál kakaóporral
  • Nagy lyukú reszelőn reszelj bele 2 darab almát, önts hozzá kb. 10 dkg olvasztott vajat és 1 evőkanál olíva olajat
  • Keverd ebbe az alapba az aszalt gyümölcsöket és annyi darált diót, mandulát, gesztenyelisztet keverj hozzá (kb., mint a hozzávalók felsorolásában), hogy közepesen kemény állagú, kenhető, de nem túl folyós masszát kapj
  • Ezt öntsd egy kivajazott jénai sütőedénybe és kb. 1,5-2 cm vastagságban terítsd szét
  • Előmelegített sütőben, alsó rácsra helyezve 150 fokon 25 perc alatt fog megsülni
  • A kész süteményt kihűlés után a jénai edényben egy éjszakára hagyd a hűtőben, majd másnap csoki bevonatot önts rá, amit ízlés szerint, kb. 1,5 kanál xilitből, 2 púpozott kanál kakaóból 5-7 dkg vajból és a lassú tűzön való főzés során folyamatosan hozzáadott pici vízzel készíthetsz. Az arányokat készítés közben lehet változtatni, a lényeg, hogy sűrű, sima, krémes állagú legyen. 2 óra hűtés után a süteményt apró kockákra lehet szeletelni, ha nagyon krémes, akkor egyesével muffin papírkosárkákba teheted."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése