2012. október 23., kedd

Csokis “túrós” nyersen -, ízre olyan “Túró Rudi”-s


 Forrás: http://paleovital.hu/?p=12450


"Hozzávalók egy óriás süteményhez:
  • 25 dkg kókuszliszt (pellet)
  • 2-2,5 dl víz
  • 3 db citrom
  • Xukor ízlés szerint
  • 15-20 dkg kókuszzsír (felolvasztva)
  • A mázhoz: 15 dkg fekete csokoládé és 4 dl kókusztejszín, 5 dkg mandulaforgács (elhagyható)

Elkészítés:
  • A  kókuszlisztet öntsd fel a vízzel, figyeld a liszt sűrűsödését – a liszt meg fog duzzadni
  • Csavarj a lisztbe 3 citrom levét és ízlés szerint xukorral ízesítsd, majd jól keverd el a masszát
  • Ezután keverd a tésztába a lágy kókuszzsírt (Azért választottam a kókuszzsírt, mert az hűtéskor visszakeményedik!)
  • Egy tálcára simítsd el a “túrót”
  • A csokoládét olvaszd fel a kókusztejben (használhatsz vizet is!), és kend rá a túrós alapra (90%-os csokinál sem fontos plusz édesítés!)
  • Ízlés szerinti formában vágd fel a süteményt
  • A dizájn kedvéért mandulaforgáccsal megszórhatod, de ez el is hagyható"






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése