"Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál kókuszliszt (Nem véletlenül választottam a kókuszlisztet /pellet/, mert jól harmonizál a citrommal!)
- 1 dl kókusztej
- Stevia vagy xukor a tésztába, xukor a szóráshoz
- 1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
- Legalább 2 egész citrom leve, vagy citromlé – bőségesen (mindez ugyanakkor ízlés kérdése is) Tapasztalat: Keveset tettem a tésztába!
Elkészítése a piskótához hasonló:
- Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét – egyenlőre kávéskanálnyi citrom hozzáadásával
- Keverd a habba a tojások sárgáját, és a steviát, vagy xukrot (én steviával szeretek sütni!) és a szódabikarbónát
- 6 evőkanál kókuszlisztet szórj, és keverj el a tésztával
- Miután a kókuszliszt különösen intenzíven felszívja nedves anyagot, ezért önts a tésztába még 1 dl kókusztejet (Ha csak 3 evőkanál kókuszlisztet használsz, akkor nem kell kókusztej!)
- Az egész masszához öntsd hozzá az ízlés szerint elképzelt mennyiségű citromlevet
- Előmelegített sütő – kb. 150 fok, 2. közepes lángon megsütjük."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése