2012. október 23., kedd

Mogyorócsók



Forrás: http://paleovital.hu/?p=12566


"Hozzávalók:
  • 10-12 db tojás (méretfüggő)
  • Stevia vagy xukor, porxukor
  • Kávéskanálnyi citromlé vagy pici só a habveréshez
  • 6 evőkanál “Törökmogyoró liszt” – a legújabb NaturCookta pellet termék
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg őrölt mogyoró (bokor- vagy törökmogyoró)
  • Muffinsütő forma és papír vagy szilikonos forma
Elkészítés:
  • A tojások habját verd kőkemény habbá
  • Tedd bele a sárgáját, a steviát vagy xukrot, a szódabikarbónát
  • Kanalanként adagolva és szitáló kézmozdulattal szórd az alapba a törökmogyoró pelletet, és óvatosan keverd át a tésztát
  • Az előkészített muffin formákba kanalazz tésztát, és előmelegített sütőben (180 fok), visszavett közepes lángon süsd a sütit kb. 15 percig; nyugodtan nézz rá
  • Porxukorral (lehet a xukrot otthon is őrölni) keverj össze 5 dkg őrölt mogyorót, és szórd meg a mogyorócsókokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése