2012. október 19., péntek

Diómorzsa -mandulamorzsa


Forrás : http://paleol-dal.blogspot.hu/search/label/cs%C3%A1sz%C3%A1rmorzsa


"Hozzávalók (1 személyre): 

 
  • 1 tojásnyi tojásfehérje
  • 4 púpos evőkanál darált dió (Lehet kókusz vagy mandula is, de az utóbbinál a  sütéssel még óvatosabban!!!)
  • 1 kiskanálnyi vaníliás nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál libazsír (vagy kókuszzsír)
  • Kicsi szódabikarbóna (csak a gofrihoz)

Elkészítés:
Egy serpenyőben egy lapos evőkanálnyi zsiradékot felolvasztunk, és mielőtt nagyon felforrósodna, beleöntjük a diómasszát  .
Folytonos keverés közben apróra morzsáljuk, de vigyázzunk, mert hamar odakaphat!!! (kicsit sötétebb lesz, mint a hagyományos császármorzsa...)gyümölccsel, gyümölcsvelővel, (banános)csokiöntettel fogyasztható
 xukros darált mákkal jól helyettesítheti a mákos tésztát"

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése