2012. október 19., péntek

Ünnepi császármorzsa



"
Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 egész tojás
  • 5 dkg darált kesudió
  • 3 dkg mandulaliszt
  • 1 teáskanál Xukor0
  • 1 csipet só
  • 1 kk vanília /aroma/
  • 2 evőkanál szódavíz
  • +2 dkg vaj
Elkészítés:

A hozzávalókat összekevertem egy tálban, a sűrűsége átmenet a palacsinta- és a nokedli tészta között.
Félreraktam, hogy összeálljon egy kicsit, mert álltában még sűrűsödik a massza.Közben, kis lángon,
megolvasztottam a vajat.

A felét hozzákevertem a tésztához, amit aztán a serpenyőbe visszaöntöttem a maradék vajra,és sűrűn kevergetve, morzsásra sütöttem."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése