1 ek. vajon 1 nagy fej összevágott hagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, 4 kis felkarikázott erős paprikát, 1 kis darab fahéjat, 2 szem szegfűszeget és 2 kardamom magot 4-5 percig kell pirítani. Utána beleteszünk 1 kávéskanál kurkumát, fél kk ecetet, majd 50 dkg kockákra vágott sertéshúst (comb vagy lapocka) és 3 feldarabolt paradicsomot (a paprika + paradicsom helyett télire eltett lecsót használtam), fél kk borsot és fél evőkanál(!) római köményt (vigyázat, NEM köménymag, nem is hasonlít hozzá az íze, bioboltokban, nagyobb szupermarketekben szokták árulni). Nagyon lassan, saját levében kell puhára főzni. Csak ha kész, akkor kell megsózni, és meglocsolni fél citrom levével.
2012. október 15., hétfő
Indiai pörkölt
1 ek. vajon 1 nagy fej összevágott hagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, 4 kis felkarikázott erős paprikát, 1 kis darab fahéjat, 2 szem szegfűszeget és 2 kardamom magot 4-5 percig kell pirítani. Utána beleteszünk 1 kávéskanál kurkumát, fél kk ecetet, majd 50 dkg kockákra vágott sertéshúst (comb vagy lapocka) és 3 feldarabolt paradicsomot (a paprika + paradicsom helyett télire eltett lecsót használtam), fél kk borsot és fél evőkanál(!) római köményt (vigyázat, NEM köménymag, nem is hasonlít hozzá az íze, bioboltokban, nagyobb szupermarketekben szokták árulni). Nagyon lassan, saját levében kell puhára főzni. Csak ha kész, akkor kell megsózni, és meglocsolni fél citrom levével.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése