2012. október 27., szombat

Lapcsánka gombából

Forrás: http://paleovital.hu/?p=13098


"Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 1 tojás (vagy 2 tojás fehérje)
  • 3 fej gomba
  • 2 kanál mandulaliszt
  • só,
  • őrölt bors, -kömény
  • 2 kanál (tisztított) víz
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld(elhagyható)
  • a kisütéshez: libazsír (vagy kókuszzsír)
Elkészítés:
  • A csíkokra vágott gombát keverd el a felvert tojással, a fűszerekkel, egy kevés vízzel
  • Adj hozzá annyi mandulalisztet, hogy palacsinta tészta szerű legyen a keverék
  • Egy kis ideig hagyd állni, hogy a liszt fölszívhassa a vizet, és így a massza besűrűsödjék
  • Végül felforrósodott bő zsírba (pl. fritőzben), megzsírozott kanállal, óvatosan kanálnyi adagokat szaggass és süsd szép pirosra"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése