"Hozzávalók (1 adaghoz):
- 1 tojás (vagy 2 tojás fehérje)
- 3 fej gomba
- 2 kanál mandulaliszt
- só,
- őrölt bors, -kömény
- 2 kanál (tisztított) víz
- 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld(elhagyható)
- a kisütéshez: libazsír (vagy kókuszzsír)
- A csíkokra vágott gombát keverd el a felvert tojással, a fűszerekkel, egy kevés vízzel
- Adj hozzá annyi mandulalisztet, hogy palacsinta tészta szerű legyen a keverék
- Egy kis ideig hagyd állni, hogy a liszt fölszívhassa a vizet, és így a massza besűrűsödjék
- Végül felforrósodott bő zsírba (pl. fritőzben), megzsírozott kanállal, óvatosan kanálnyi adagokat szaggass és süsd szép pirosra"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése