2012. október 27., szombat

Szülinapi hústorta


Forrás: http://jozanesszel.blogspot.hu/2012/07/szulinapi-hustorta.html

 "Hozzávalók:
6 db vékony szelet sertéskaraj, bacon szeletek, 1 kis üveg szeletelt gomba, 2 + 2 db tojás, bármilyen magliszt (most gesztenyelisztet használtam), reszelt sajt, só, bors.

Elkészítése:

Egy őzgerincsütőt keresztben kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy kétoldalt kilógjon a szalonna. Három szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd maglisztbe, két felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Egymás mellé, a szalonnára tesszük őket. A gombát egy kis olajon megpároljuk, majd a gázt lezárjuk és ebbe két nyers tojást belekeverünk, sózzuk, borsozzuk. A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk. Ismét 3 szelet karajt sózunk, liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára helyezzük egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk. Alufóliával lefedve jó fél óráig, majd a fóliát levéve még további fél órát sütjük, pirítjuk a rakott húst. 15-20 percig állni hagyjuk az őzgerincben, aztán egy tálra fordítjuk. Ha kicsit hűl még, szeletelhető. Mutatós és finom fogás. Hidegen is jó. Mindenképp várjunk a kiborítással amíg hűl, és szeletelni se próbáljuk melegen, mert szétdől! "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése