Forrás: http://
"Hozzávalók:
6 db vékony szelet sertéskaraj, bacon szeletek, 1 kis üveg szeletelt gomba, 2 + 2 db tojás, bármilyen magliszt (most gesztenyelisztet használtam), reszelt sajt, só, bors.
Elkészítése:
Egy
őzgerincsütőt keresztben kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy
kétoldalt kilógjon a szalonna. Három szelet karajt kiveregetünk, sózzuk,
majd maglisztbe, két felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk.
Egymás mellé, a szalonnára tesszük őket. A gombát egy kis olajon
megpároljuk, majd a gázt lezárjuk és ebbe két nyers tojást belekeverünk,
sózzuk, borsozzuk. A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük,
majd egyenletesen eligazítjuk. Ismét 3 szelet karajt sózunk,
liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára
helyezzük egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk.
Alufóliával lefedve jó fél óráig, majd a fóliát levéve még további fél
órát sütjük, pirítjuk a rakott húst. 15-20 percig állni hagyjuk az
őzgerincben, aztán egy tálra fordítjuk. Ha kicsit hűl még, szeletelhető.
Mutatós és finom fogás. Hidegen is jó. Mindenképp várjunk a
kiborítással amíg hűl, és szeletelni se próbáljuk melegen, mert
szétdől! "
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése