Forrás : http://paleovital.hu/
"Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 8 kanál mákliszt, vagy darált mák
- 5 dkg jászvaj (ghee), darált mák esetében a vaj elhagyható
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Pici citromlé a habhoz
- 20 dkg mélyhűtött meggy, nyáron természetesen friss
- 4 kávéskanál agar-agar + víz, vagy tortazselé, vagy zselélap – a zacskón lévő recept alapján, a cukor elhagyásával
- Stevia vagy xukor
- Vanília, citrom – további ízesítéshez (elhagyható!)
Elkészítés:
- A tojások fehérjét verd fel kevés citromlé hozzáadásával kemény habbá, majd keverd bele a tojások sárgáját, a szódabikarbónát, a máklisztet, az édesítőt, a vaníliát és citromot
- Egy lapos tepsit (24 cm átmérőjű pizzalapot használtam) bélelj ki zsírpapírral, és öntsd bele a tésztát
- Előmelegített sütőben süsd meg a süti-alapot, nem kell hozzá 10 percnél több idő
- A mákos tésztára halmozd rá a meggyet, ha úgy szereted, akkor szórd meg gazdagon xukorral
- 0,5 l vízzel + 4 kávéskanál (ez az előírtnál jóval több) xukrozott vagy steviával édesített agar-agar hozzáadásával főzzél zselét, és amikor a lé kezd kihűlni, akkor fokozatosan halmozd a gyümölcsre ezt a zselírozó anyagot
- A máktortát tálalhatod magában, de készíthetsz hozzá paleolit tejszínhabot is!"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése