2012. október 19., péntek

Máktorta meggyel


Forrás : http://paleovital.hu/?p=9840

"Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 8 kanál mákliszt, vagy darált mák
  • 5 dkg jászvaj (ghee), darált mák esetében a vaj elhagyható
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Pici citromlé a habhoz
  • 20 dkg mélyhűtött meggy, nyáron természetesen friss
  • 4 kávéskanál agar-agar + víz, vagy tortazselé, vagy zselélap – a zacskón lévő recept alapján, a cukor elhagyásával
  • Stevia vagy xukor
  • Vanília, citrom – további ízesítéshez (elhagyható!)
Elkészítés:
  • A tojások fehérjét verd fel kevés citromlé hozzáadásával kemény habbá, majd keverd bele a tojások sárgáját, a szódabikarbónát, a máklisztet, az édesítőt, a vaníliát és citromot
  • Egy lapos tepsit (24 cm átmérőjű pizzalapot használtam) bélelj ki zsírpapírral, és öntsd bele a tésztát
  • Előmelegített sütőben süsd meg a süti-alapot, nem kell hozzá 10 percnél több idő
  • A mákos tésztára halmozd rá a meggyet, ha úgy szereted, akkor szórd meg gazdagon xukorral
  • 0,5 l vízzel + 4 kávéskanál (ez az előírtnál jóval több) xukrozott vagy steviával édesített agar-agar hozzáadásával főzzél zselét, és amikor a lé kezd kihűlni, akkor fokozatosan halmozd a gyümölcsre ezt a zselírozó anyagot
  • A máktortát tálalhatod magában, de készíthetsz hozzá paleolit tejszínhabot is!"
"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése