Forrás : http://
"Hozzávalók (49 db csillagom lett):
3 bögre hántolt mandulaliszt
1 evőkanál fahéj
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 - 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál méz
1/4 bögre szőlőmagolaj** (kihagyható, ld. megjegyzés)
1 nagy tojás
Egy nagy
tálban keverd össze a száraz anyagokat: a mandulalisztet, a fahéjat, a
sót, a szódabikarbonát és a szegfűszeget. Egy másik tálban keverd össze a
nedves anyagokat: a szőlőmagolajat, a mézet és a tojást.
Öntsd
a nedves anyagokat a száraz anyagokhoz és gyúrd őket össze alaposan.
Takard le a tésztát és tedd a mélyhűtőbe egy éjszakára.
Másnap reggel ne felejtsd el tésztát áttenni a hűtőbe, különben este nem tudod folytatni a munkát :)
Melegítsd elő a sütőt 175-180 C fokra, a tepsiket (én kettőt használtam) készítsd elő sütőpapírral.
A
tésztát két réteg sütőpapír között kell kinyújtani, mert egy-két
nyújtás után eszméletlenül olajos lesz (általánosan azt tapasztalom,
hogy a mandulaliszttel készült nyers tészták gyorsan olajosodnak), de
így ráadásul nem csak hogy nem ragad a tészta, de sokkal könnyebb a
takarítás is.
Tehát
nyújtsd ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra, majd vedd le a felső
sütőpapírt és szúrj a tésztából tetszőleges formákat.
Süsd a kekszeket kb. 8-12* percig, illetve amíg a szélein barnulni nem kezdenek.
Hagyd a sütiket kihűlni, mielőtt elkezded kóstolgatni, mennyire finom :)"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése