2012. október 20., szombat

Narancsos csirke


Forrás: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/narancsos_csirke


"A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál magos mustár
  • 1 db egész csirke (8 részre bontva)
  • só, bors
  • 2 db lila hagyma
  • 3 db narancs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A mézzel elkevert mustárral átkenjük a csirkedarabokat, majd sózzuk, borsozzuk.
A hagymát és a narancsot gerezdekre bontjuk, ügyelve arra, hogy a fehér, héj felőli részét teljesen eltávolítsuk, egy sütőedényben összekeverjük az olívaolajjal, majd megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, és enyhén sózzuk, borsozzuk.
A csirkedarabokat bőrös felükkel felfelé elrendezzük a hagyma- és narancsgerezdek között, majd a tetejükre 1-1 kis kocka vajat teszünk, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése