Forrás :http://
"
- 4 db filézett csirkemell bőr nélkül, felszeletelve
- 1 db friss, zöld húsú csilipaprika
- 6 evőkanál frissen facsart zöld citromlé
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- bors, ízlés szerint
- 1 db nagy uborka
- 1 db kis sárgadinnye 2, 5 cm-es kockákra vágva
- 17.5 dkg félbe vágott koktélparadicsom
- 2 evőkanál nagyon vékony csíkokra vágott friss bazsalikom
- 8.5 dkg friss vegyes salátalevél
Elkészítés
A
grillsütőt mérsékelt hőfokra állítjuk. A csirkemell szeletek mindkét
oldalát megborsozzuk. Kicsumázzuk a csilipaprikát, és apróra vágjuk. Egy
lapos tálban elkeverünk 2 evőkanálnyi zöld citromlét a fokhagymával és 1 kiskanálnyi csilivel. A húst beleforgatjuk a páclébe.
Lefedjük, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg elkészítjük a
salsát. Közben egyszer megfordítjuk.
Az uborkát hosszában félbe vágjuk. Egy kiskanállal kikaparjuk a magokat. Vékonyan felszeleteljük. Az uborkát, a sárgadinnyét, a paradicsomot, a bazsalikomot, a maradék csilit és a zöld citromlét egy közepes tálban jól összekeverjük, majd félretesszük.
Leöntjük a páclét a húsról. Vékonyan bekenjük a szeleteket olívaolajjal, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel. Oldalanként körülbelül 5 percig grillezzük.
A húst vágódeszkára tesszük, és ferdén, 1 cm vastag csíkokra vágjuk. Beleforgatjuk a salsába. A salátaleveleket 4 tányérra rendezzük, és rákanalazzuk a csirkés-sárgadinnyés keveréket."
Az uborkát hosszában félbe vágjuk. Egy kiskanállal kikaparjuk a magokat. Vékonyan felszeleteljük. Az uborkát, a sárgadinnyét, a paradicsomot, a bazsalikomot, a maradék csilit és a zöld citromlét egy közepes tálban jól összekeverjük, majd félretesszük.
Leöntjük a páclét a húsról. Vékonyan bekenjük a szeleteket olívaolajjal, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel. Oldalanként körülbelül 5 percig grillezzük.
A húst vágódeszkára tesszük, és ferdén, 1 cm vastag csíkokra vágjuk. Beleforgatjuk a salsába. A salátaleveleket 4 tányérra rendezzük, és rákanalazzuk a csirkés-sárgadinnyés keveréket."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése