2012. október 20., szombat

Citromos csirkemell sárgadinnye-salsával



Forrás :http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/citromos_csirkemell_sargadinnye-salsaval


"

  • 4 db filézett csirkemell bőr nélkül, felszeletelve
  • 1 db friss, zöld húsú csilipaprika
  • 6 evőkanál frissen facsart zöld citromlé
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • bors, ízlés szerint
  • 1 db nagy uborka
  • 1 db kis sárgadinnye 2, 5 cm-es kockákra vágva
  • 17.5 dkg félbe vágott koktélparadicsom
  • 2 evőkanál nagyon vékony csíkokra vágott friss bazsalikom
  • 8.5 dkg friss vegyes salátalevél

Elkészítés

A grillsütőt mérsékelt hőfokra állítjuk. A csirkemell szeletek mindkét oldalát megborsozzuk. Kicsumázzuk a csilipaprikát, és apróra vágjuk. Egy lapos tálban elkeverünk 2 evőkanálnyi zöld citromlét a fokhagymával és 1 kiskanálnyi csilivel. A húst beleforgatjuk a páclébe. Lefedjük, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg elkészítjük a salsát. Közben egyszer megfordítjuk.
Az uborkát hosszában félbe vágjuk. Egy kiskanállal kikaparjuk a magokat. Vékonyan felszeleteljük. Az uborkát, a sárgadinnyét, a paradicsomot, a bazsalikomot, a maradék csilit és a zöld citromlét egy közepes tálban jól összekeverjük, majd félretesszük.
Leöntjük a páclét a húsról. Vékonyan bekenjük a szeleteket olívaolajjal, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel. Oldalanként körülbelül 5 percig grillezzük.
A húst vágódeszkára tesszük, és ferdén, 1 cm vastag csíkokra vágjuk. Beleforgatjuk a salsába. A salátaleveleket 4 tányérra rendezzük, és rákanalazzuk a csirkés-sárgadinnyés keveréket."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése