2012. október 20., szombat

Rozmaringos csirke kelbimbóval, édesköménnyel


Forrás : http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/rozmaringos_csirke_kelbimboval_edeskomennyel

"A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál frissen aprított rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg kelbimbó
  • 2 db édeskömény
  • 8 dkg rucola
  • fehérborecet

Elkészítés

A csíkokra vágott húst összeforgatjuk a rozmaringgal és 1 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
A húst egy felforrósított serpenyőben aranybarnára pirítjuk (oldalanként 2-3 perc), majd félretesszük és melegen tartjuk.
A maradék olívaolajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és az előzőleg leforrázott kelbimbót, és 2-3 perc alatt átmelegítjük.
A húst tányérokra porciózzuk, elrendezzük körülötte a babot, a kelbimbót és a vékony csíkokra vágott édesköményt, majd megszórjuk a rucolával, meglocsoljuk a fehérborecettel, és óvatosan összeforgatjuk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése