2012. október 21., vasárnap

Sorbet nyalóka – citromos


Forrás : http://paleovital.hu/?p=12895


"Hozzávalók:
  • 3-4 dl víz
  • 2 db közepes méretű citrom
  • 2-3 evőkanál (ízlés szerint) xukor
  • 1 kávéskanálnyi vaníliaaroma
  • 1 kávéskanálnyi agar-agar (el is hagyható, a citrom húsos részének mennyisége legyen a mérvadó)
Elkészítés:
  • A citromokat hámozd meg, és nagy késes robotgépben daráld pépesre (én még a magokkal sem törődtem!)
  • A citromot, a xukrot, a vaníliaaromát, (esetleg az agar-agart) alaposan keverd össze, és öntsd a pálcikákkal előkészített formákba, majd tedd mélyhűtőbe
  • Az esetleges maradék sorbetet kis poharakba, vagy jégkockatartóba öntheted"2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése