Forrás : http://
"Hozzávalók:
220 gr darált mandula
2 ek xilit, vagy 1 mk sztevia
2 ek méz (el lehet hagyni)
2 tk fahéj
fél citrom reszelt héja
2-3 db alma (40 dkg)
2 tk szódabikarbóna
4 tojás
7 dkg mazsola
7 dkg dió
Az
almát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a levét alaposan
kinyomkodjuk. A diót apróra törjük, mozsárban vagy
nyújtófával. A mazsolát előfőzzük, hogy puha legyen. Összekeverjük külön
a száraz hozzávalókat, a mandulát, xilitet, szódabikarbónát, diót,
fahéjat.
Elkeverjük a tojásokat, hozzá adjuk a mézet, reszelt almát, citromhéjat (bio), lecsöpögtetett mazsolát, majd ebbe a keverékbe öntjük bele az összekevert száraz hozzávalókat. Egy kisebb sütőpapírral kibélelt tepsibe beletesszük a masszát, a tetejét szeletelt almával feldíszítjük. Olvasztunk kevés kókuszzsírt, abba belekeverünk pici mézet, fahéjat, és ezzel a keverékkel egy ecsettel megkenjük a süteményt tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, csináljunk tűpróbát. Én egy fél tepsit töltöttem meg vele, így viszonylag magas maradt a sütemény."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése