2012. október 21., vasárnap

Almás-diós szelet


Forrás : http://glutenmentesen-egeszsegesen.com/receptek/s%C3%BCtem%C3%A9nyek-desszertek/alm%C3%A1s-di%C3%B3s-szelet/

"Hozzávalók:


220 gr darált mandula
2 ek xilit, vagy 1 mk sztevia
2 ek méz (el lehet hagyni)
2 tk fahéj
fél citrom reszelt héja
2-3 db alma (40 dkg)
2 tk szódabikarbóna
4 tojás
7 dkg mazsola
7 dkg dió


Az almát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a levét alaposan kinyomkodjuk. A diót apróra törjük, mozsárban vagy nyújtófával. A mazsolát előfőzzük, hogy puha legyen. Összekeverjük külön a száraz hozzávalókat, a mandulát, xilitet, szódabikarbónát, diót, fahéjat.

Elkeverjük a tojásokat, hozzá adjuk a mézet, reszelt almát, citromhéjat (bio), lecsöpögtetett mazsolát, majd ebbe a keverékbe öntjük bele az összekevert száraz hozzávalókat. Egy kisebb sütőpapírral kibélelt tepsibe beletesszük a masszát, a tetejét szeletelt almával feldíszítjük. Olvasztunk kevés kókuszzsírt, abba belekeverünk pici mézet, fahéjat, és ezzel a keverékkel egy ecsettel megkenjük a süteményt tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, csináljunk tűpróbát. Én egy fél tepsit töltöttem meg vele, így viszonylag magas maradt a sütemény."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése