Forrás: http://
"Hozzávalók:
10 dkg kakaóvaj
3 dkg fekete, jó minőségű kakaópor
1,6 dkg xilit (daráljuk le kávédarálóban)
100 ml kókusztej
1/3 mk sztevia (por)
3 dkg mazsola
szilikonforma
A mazsolát áztassuk be meleg vízbe pár perce, hogy megpuhuljon, ezután szűrjük le, és itassuk le róla a felesleges vizet. Fel is
lehet kicsit aprítani.
A
kakaóvajat lassú tűzön megolvasztjuk, hozzá keverjük a xilitet, a
szteviát, a kakaóport, és addig melegítjük mérsékelt tűzön,
ameddig minden egyneművé nem válik. Végül adjuk a masszához a
kókusztejet. Nos, ez az a pont, ahol az egész édességet el lehet
rontani. A kókusztej amikor belekerül a krémbe, akkor emulziót hoz
létre, és ekkor puding szerűvé összeugrik a krém. Ebben a pillanatban
dobjuk bele a mazsolát, gyorsan keverjük el, és már mehet is a formába.
Ne várjunk vele addig ameddig kihűl, mert akkor elválik
egymástól a vizes és zsíros bázis, és nem lesz olyan a végeredmény,
amilyet szeretnénk.
Sajnos nekem sikerült elrontani a második adagnál, igaz így is elfogyott.
Egy lapos fakanállal könnyen le tudjuk húzni a formáról azt, ami össze-vissza szétcsepeg. Nekem nem sikerült szalonképesen dolgozni a masszával. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd tegyük át a mélyhűtőbe olyan 1 órás időtartamra. Ettől megszilárdul annyira, hogy könnyedén ki fogjuk tudni nyomni a szilikonformából a csokoládét. Tartsuk hűtőben, mert nagy melegben hamar olvad, valamint sokáig természetesen nem fogjuk tudni eltartani, 2-3 nap alatt fogyasszuk el. Bár, szerintem ez sehol nem fog nagy problémát okozni. :)
Egy lapos fakanállal könnyen le tudjuk húzni a formáról azt, ami össze-vissza szétcsepeg. Nekem nem sikerült szalonképesen dolgozni a masszával. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd tegyük át a mélyhűtőbe olyan 1 órás időtartamra. Ettől megszilárdul annyira, hogy könnyedén ki fogjuk tudni nyomni a szilikonformából a csokoládét. Tartsuk hűtőben, mert nagy melegben hamar olvad, valamint sokáig természetesen nem fogjuk tudni eltartani, 2-3 nap alatt fogyasszuk el. Bár, szerintem ez sehol nem fog nagy problémát okozni. :)
Nem
feltétlenül kell hozzá mazsolát adni, de ha szeretjük, akkor adhatunk
hozzá akár dupla mennyiséget is. Nekem nagy kedvencem a
mazsolás-mogyorós csokoládé, legközelebb azt a variációt fogom
kipróbálni. Ízesíthetjük bármivel kedvünk szerint, mézzel, fahéjjal,
dióval, bármivel amit szeretünk."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése