Forrás: http://
"Hozzávalók
10 dkg blansírozott őrölt mandula
5 dkg kakaóvaj
3 dkg xilit (vagy más, semleges ízű édesítő)
6 g holland kakaópor
5 ml rum vagy rumaroma
1 fél teáskanál vanília paszta (helyettesíthető vaníliás xukorral vagyis vaníliás xilittel)
A tetejére:
1-2 dkg kakaóvaj
1 csapott evőkanál holland kakaó
édesítő ízlés szerint
A mandulát, a xilitet és a kakaóport összekeverjük. A kakaóvajat alacsony hőmérsékleten (vagy forró víz felett) felolvasztjuk, belekeverjük a vanília pasztát és a rumot, majd az egészet hozzáöntjük a mandulás keverékhez. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd két réteg sütőpapír között tetszőleges vastagságúra nyújtjuk.
Az egészet hagyjuk egy kicsit állni, hogy a kakaóvaj megdermedjen.
A tetejére a kakaóvajat felmelegítjük, belekeverjük az édesítőt, majd hozzáadjuk a kakaóport és csomómentesre keverjük. Ráöntjük a kinyújtott csokira és szépen elsimítjuk a tetején.
Ha a csokiöntet megdermedt, szeletekre vágjuk és dobozba tesszük."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése