2012. október 18., csütörtök

Szezám szelet


Hozzávalók:
1 bögre szezámmag, 1/2 bögre napraforgómag, 1/4 bögre méz és kevés forró víz a méz felhígításához.
Elkészítés:

A mézet keverjük el a forró vízzel, majd adjuk hozzá a magvakat, és addig kevergessük, míg besűrűsödik. Ezt követően a krémet kenjük egyenletesen el egy fóliára, vagy sütőpapírra úgy, hogy 1 centinél ne legyen vastagabb sehol. Bezsírozott késsel vágjunk szeleteket a masszába, majd aszaljuk készre. Ha a szeletek kiszáradtak, válasszuk le a fóliáról, és fordítsuk meg, így aszaljuk tovább, hogy az egész ropogóssá váljon. Az aszalás ideje hasonló a gyümölcsökéhez, azt hiszem, hogy 4-5 órahosszát volt a gépben két napon át, tehát összesen 8-10 órát aszaltam.
Aszalógépben figyeljünk rá, hogy a tálca felét takarjuk csak le a fóliával, hogy a levegő továbbra is akadálytalanul tudjon áramolni. Légkeveréses sütőben a legkisebb fokozaton, résnyire nyitott ajtó mellett készíthető. A méréshez használt bögre mérete 2,4 dl.

Forrás:http://www.webcukraszda.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése