http://www.nosalty.hu/
Hozzávalók 2 főre
- 5 db tojás
- csipet só
- 1/2 tk vanília
- 1/2 tk rumaroma v. rum
- mazsola tetszés szerint (én kb. 2 csipettel tettem bele)
- 3 maroknyi durvára lereszelt alma
- 3 ek nyírfacukor
- 1 tk őrölt fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 7-8 ek púpozott őrölt mandula
Elkészítés
- A tojást felverjük a cukorral, a vaníliával, a rummal, az őrölt fahéjjal, kicsit habosabb, krémesebb legyen.
- Aztán hozzáadjuk a szódabikarbónát és az őrölt mandulát, jól elkeverjük.
- Beletesszük a mazsolát és az almát, így az összes alapanyagot jól elkeverjük, és sütőpapíros kisebb tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben megsütjük, a sütési idő a sütőtől függő. Vigyázat, a teteje esetleg hamarabb barnulhat, akkor kicsit lejjebb tegyük a sütőben a rácson, és akkor nem ég oda a teteje, a végén tűpróbát végezzünk.
- Amikor kivesszük a sütőből, picit hagyjuk hűlni, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése