2012. október 19., péntek

"Túrótorta" paleosan


Forrás : http://paleovital.hu/?p=5988


"Hozzávalók:
  • Bármilyen paleolit piskóta – pl. Piskóta maglisztből, vagy Piskóta tojásfehérjéből
  • Kesudió tejföl
Elkészítés:
  • Készítsd el a piskótát és a kesudió tejfölt a blogon lévő külön recept alapján
Túró készítése:
  • 6 db zselatin lapot áztass be egy kevés vízbe
  • A 20 dkg natúr kesudióból készült kesudió tejfölt – 5 dl víz legyen benne összesen – forrald fel, tegyél bele vanília aromát és steviát vagy xukrot – ízlés szerint
  • A zselatin lapokat tedd a forró tejfölbe, keverd el
  • Hagyd a zselés tejfölt egy kicsit megdermedni
A torta összeállítása:
  • Süsd meg a piskótát, vágd ketté, és hagyd kihűlni
  • A torta alsó lapját kend meg a krémmel
  • Amikor már legalább közepesen megdermedt a krém, akkor rakd a piskóta felső lapját a süti tetejére
  • Kend meg a piskótát kívülről is
  • Végül a tortát díszítheted valamilyen gyümölccsel – pl. eperrel, ananásszal stb."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése