2012. október 19., péntek

Piskóta maglisztből – alaprecept



Forrás: http://paleovital.hu/?p=2509

"Hozzávalók:

A tésztához
  • 6 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • Pici só
  • 3 evőkanál szezámliszt
  • 3-5 evőkanál őrölt mandula (mandulaliszt), lehet őrölt dió, őrölt mogyoró, kókuszliszt, őrölt mák …
  • Paleolit édesítő (stevia, xilytol)
Piskótatekercs elkészítése:
  • Verd fel pici só hozzáadásával a tojások fehérjét kemény habbá
  • Keverd a habba a tojások sárgáját, és tedd bele a szódabikarbónát, tegyél bele édesítőt
  • Kanalazz szezámlisztet és őrölt mandulát (mandulalisztet stb.) a tojásos alaphoz -, annyit, hogy a massza ne legyen se túl folyós, se túlságosan kemény állagú
  • Egy nagy lapos tepsibe tegyél zsírpapírt, és öntsd rá, majd kend el egyenletesen a tésztát
  • Előmelegített sütőben közepesnél kicsit kisebb lángon (nehogy megégjen, de ki se száradjon a tészta) süsd a piskótát kb. 10-15 percig (Nyugodtan nézz rá!)
  • Lényeges, hogy a tészta ne száradjon ki, és ne törjön
  • Húzd le a sütőpapírt a piskótáról, tekerd fel, és hagyd kihűlni
Piskótalap elkészítése:
  • Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt kb. 25×30 cm-es sütőtálba vagy egy hasonló méretű szilikonos sütőformába
  • Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig – kb. 25-30′"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése