Forrás: http://paleovital.hu/
"Hozzávalók:
A tésztához
- 6 db tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- Pici só
- 3 evőkanál szezámliszt
- 3-5 evőkanál őrölt mandula (mandulaliszt), lehet őrölt dió, őrölt mogyoró, kókuszliszt, őrölt mák …
- Paleolit édesítő (stevia, xilytol)
- Verd fel pici só hozzáadásával a tojások fehérjét kemény habbá
- Keverd a habba a tojások sárgáját, és tedd bele a szódabikarbónát, tegyél bele édesítőt
- Kanalazz szezámlisztet és őrölt mandulát (mandulalisztet stb.) a tojásos alaphoz -, annyit, hogy a massza ne legyen se túl folyós, se túlságosan kemény állagú
- Egy nagy lapos tepsibe tegyél zsírpapírt, és öntsd rá, majd kend el egyenletesen a tésztát
- Előmelegített sütőben közepesnél kicsit kisebb lángon (nehogy megégjen, de ki se száradjon a tészta) süsd a piskótát kb. 10-15 percig (Nyugodtan nézz rá!)
- Lényeges, hogy a tészta ne száradjon ki, és ne törjön
- Húzd le a sütőpapírt a piskótáról, tekerd fel, és hagyd kihűlni
- Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt kb. 25×30 cm-es sütőtálba vagy egy hasonló méretű szilikonos sütőformába
- Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig – kb. 25-30′"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése