Forrás:http://
"1 kg csirke
felsőcomb filé
1 púpozott ek.
kacsazsír
1-1 sárga és
zöld cukkini
1 vékony
padlizsán
2-3
sárgarépa
2-3
fehérrépa
20 dkg
koktélparadicsom
1 csomó
újhagyma
2 gerezd aprított
fokhagyma
½ kk.
citrombors
1 tk.
kakukkfű
só, ízlés
szerint
Egy tűzálló
tálat kikenünk a kacsazsír felével. A csirke felsőcomb filéket feldaraboljuk,
és a tál aljára terítjük, sózzuk, citromborssal, kakukkfűvel, fokhagymával
fűszerezzük. A zöldségeket hasábokra, karikákra, darabokra vágjuk. A cukkinit
és a padlizsánt nem hámozzuk meg, csak daraboljuk, a répaféléket vékonyan
meghámozzuk. A koktélparadicsomot kettévágjuk, ha nagyok, ha kicsik, akkor
egyben is hagyhatjuk. Az összes zöldséget a húsra halmozzuk, és a tetejére
pötyögtetjük a zsír másik felét. Sózzuk, fűszerezzük, és 200 fokra
előmelegített sütőben összesen kb. 70 percig sütjük. Közben nem árt átkavarni,
hogy minden egyenletesen süljön. Nagyon finom, igazi nyárvégi egytálétel."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése