2012. október 21., vasárnap

Zserbó golyó



Forrás :http://fittanyuka.blogspot.hu/search/label/Apr%C3%B3s%C3%BCtem%C3%A9nyek


"Hozzávalók:
( kb. 20 db golyó)

150 g aszalt sárgabarack ( kén-dioxid mentes)
150 g darált dió
2 evőkanál vanília kivonat
2 evőkanál almasűrítmény, vagy 1/2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
kb. 250 g 70 %-os étcsokoládé bevonó


Turmixgép szükséges az elkészítéséhez. 
Az aszalt sárgabarackot, beáztatjuk 1-2 órára annyi vízbe, amennyi ellepi.
Miután beáztattuk az összetevőket összeturmixoljuk és éppen csak annyi vizet ( amiben beáztattuk) öntünk hozzá, hogy turmixolni tudjuk.
Ha túl lágy lett a massza akkor még adhatunk hozzá darált diót.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd vizes gézzel kis golyókat formázunk belőle.
Az étcsokibevonót víz gőz felett felolvasztjuk, majd a golyókat hús tűre szúrjuk és egyenként belemártjuk a csokoládé masszába.

Tipp: Ha a golyókat 10-15 percre a fagyasztóba tesszük, akkor az étcsokoládé azonnal rádermed!

Tetejüket dió béllel díszítjük és bon-bon papírokba csomagoljuk.  Hűtőben tároljuk a fogyasztásig!"2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése