Forrás:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=560605137289797&set=o.492287260799403&type=3&theater
"
A tészta: házilag blansírozott , pucolt és darált mandula, pici méz, pici víz.
Arányokat szemre mertem, nagyot nem lehet hibázni. Amikor nagyjából összeáll,
akkor jó.
Töltelék: áfonya (bármilyen fagyasztott gyümölcs jó,
csak ki kell olvasztani és jól leszárítani pl. papírtörlőn)
Csoki: házi kókuszzsíros csokoládé és 5 dkg bolti 85%-os csokoládé megolvasztva és
összekeverve (együtt a kettő).
A tortaformába nyomogatom a tésztát, ügyelve arra,
hogy az oldalán is kellő vastagságú legyen (kb.0.5cm). Nem kell megijedni, ha
morzsálódik a tészta, csak jól le kell nyomogatni.
Amikor kész a forma, a tésztát a sütőben 50-60 fokon
másfél órán át szárítom. Ha elkészült, kiveszem a formából, beleteszem gyümölcsöket,
leöntöm a csokival és hűtőbe teszem (a gyorsaság kedvéért én a fagyasztóba
tettem 15 percre). Amikor elkészült a tetejét bonbonokkal díszítem ,ami ugyanabból a csokiból készült,
amivel leöntöttem a tortát."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése