2012. november 26., hétfő

Erdeigyümölcsös csokitorta


Forrás:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=560605137289797&set=o.492287260799403&type=3&theater

"
A tészta: házilag blansírozott  , pucolt és darált mandula, pici méz, pici víz. Arányokat szemre mertem, nagyot nem lehet hibázni. Amikor nagyjából összeáll, akkor jó.
Töltelék: áfonya (bármilyen fagyasztott gyümölcs jó, csak ki kell olvasztani és jól leszárítani pl. papírtörlőn)
Csoki: házi kókuszzsíros csokoládé  és 5 dkg bolti 85%-os csokoládé megolvasztva és összekeverve (együtt a kettő).
A tortaformába nyomogatom a tésztát, ügyelve arra, hogy az oldalán is kellő vastagságú legyen (kb.0.5cm). Nem kell megijedni, ha morzsálódik a tészta, csak jól le kell nyomogatni.
Amikor kész a forma, a tésztát a sütőben 50-60 fokon másfél órán át szárítom. Ha elkészült, kiveszem a formából, beleteszem gyümölcsöket, leöntöm a csokival és hűtőbe teszem (a gyorsaság kedvéért én a fagyasztóba tettem 15 percre). Amikor elkészült a tetejét
bonbonokkal díszítem ,ami ugyanabból a csokiból készült, amivel leöntöttem a tortát."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése