2012. november 26., hétfő

Rakott hús

Forrás:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=468612879856438&set=o.492287260799403&type=3&theater

"
Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 6 db tojás felverve, 1 fej hagyma apró kockákra vágva, 2 gerezd fokhagyma zúzva, maradék zöldségek reszelve (1 db sárgarépa, kb. fél db karalábé, 3 levél kisebb kelkáposzta kicsi cikkekre vágva, 1-2 szelet kisebb sütőtökből), só, bors, ízlés szerint más fűszerek, pici víz (vagy húsleves)
Elkészítés: Kókuszolajon megpároltam a hagymát, rá a fokhagymát, majd a darált húst, pici vizet, sóztam borsoztam, puhára pároltam. Közben lereszeltem a zöldségeket és a káposztával együtt a szinte puha húshoz kevertem. Együtt pároltam tovább. Beolajoztam egy kisebb tepsit, benne elterítettem a zöldséges húst. A felvert tojást sóztam, és egyenletesen ráöntöttem a husira. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. fél óráig sütöttem, míg a teteje pirulni nem kezdett."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése