Alap (paleosítva):http://www.mindmegette.hu/serteskaraj-mezes-kortevel.recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg sertéskaraj
- 35 dkg sütőtök
- 40 dkg nem túl kemény körte
- 5 dkg ghee
- 2 evőkanál méz
- 1 csipet sáfrány(os szeklice)
- 8 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 fej karfiol
Elkészítés:
A húst megmossuk, négy szeletre vágjuk,
kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A tököt meghámozzuk, magjait
kikaparjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A körtéket megmossuk,
meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A körte húsát cikkekre
vágjuk.
A ghee-t felforrósítjuk egy lábosban, belekeverjük a mézet, és kis színt adunk neki. Hozzáadjuk a sáfrányt, elkeverjük, és rátesszük a körtét. Kis lángon, 8-10 perc alatt, egyszer megfordítva roppanósra puhítjuk. Az olívaolaj felét felforrósítjuk, és a húst megsütjük benne. Az olaj másik felén, külön edényben 3 percig pirítjuk a tökszeleteket. Megfordítjuk, rátesszük a gyömbért, és a tököt puhulásig sütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a karfiol rízst, mellé helyezzük a gyömbéres sütőtökszeleteket, és rá a húst. A tetejére pedig a mézes, sáfrányos körtét szedjük, szaftjával együtt.
A ghee-t felforrósítjuk egy lábosban, belekeverjük a mézet, és kis színt adunk neki. Hozzáadjuk a sáfrányt, elkeverjük, és rátesszük a körtét. Kis lángon, 8-10 perc alatt, egyszer megfordítva roppanósra puhítjuk. Az olívaolaj felét felforrósítjuk, és a húst megsütjük benne. Az olaj másik felén, külön edényben 3 percig pirítjuk a tökszeleteket. Megfordítjuk, rátesszük a gyömbért, és a tököt puhulásig sütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a karfiol rízst, mellé helyezzük a gyömbéres sütőtökszeleteket, és rá a húst. A tetejére pedig a mézes, sáfrányos körtét szedjük, szaftjával együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése