2012. december 25., kedd

Sertéskaraj mézes körtével






















Alap (paleosítva):http://www.mindmegette.hu/serteskaraj-mezes-kortevel.recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 35 dkg sütőtök
  • 40 dkg nem túl kemény körte
  • 5 dkg ghee
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet sáfrány(os szeklice)
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 fej karfiol

Elkészítés:

A húst megmossuk, négy szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A körte húsát cikkekre vágjuk.
A ghee-t felforrósítjuk egy lábosban, belekeverjük a mézet, és kis színt adunk neki. Hozzáadjuk a sáfrányt, elkeverjük, és rátesszük a körtét. Kis lángon, 8-10 perc alatt, egyszer megfordítva roppanósra puhítjuk. Az olívaolaj felét felforrósítjuk, és a húst megsütjük benne. Az olaj másik felén, külön edényben 3 percig pirítjuk a tökszeleteket. Megfordítjuk, rátesszük a gyömbért, és a tököt puhulásig sütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a karfiol rízst, mellé helyezzük a gyömbéres sütőtökszeleteket, és rá a húst. A tetejére pedig a mézes, sáfrányos körtét szedjük, szaftjával együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése