2012. december 25., kedd

Búbos hús gazdagon


Alap (paleosítva):http://www.mindmegette.hu/bubos-hus-gazdagon.recept

Hozzávalók:
  • 4 szelet karaj (kb. 1 cm vastag)
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg csirkemáj
  • 25 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • gyömbér
  • olívaolaj
  • 2 dl kókuszkrém
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A hússzeleteket megmossuk és szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalára kérget sütünk, majd tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a fokhagyma felével bedörzsöljük.

A darált húst apróra vágott hagymával kevés olívaolajon elkezdjük pirítani, s amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat és a gombát. Kb. 5-6 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Amikor már hűlt egy kicsit, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a borsot, a gyömbért (ízlés szerint), valamint a maradék fokhagymát. Jól összevegyítjük, és a tepsiben lévő húsokra halmozzuk.

A kókuszkrémet húsokra öntjük, majd alufóliával lefedve sütőbe téve kb. 1,5 óráig közepes lángon sütjük.

Ez idő elteltével levesszük a fóliát, és a már megpuhult hús tetejére ráreszeljük a sajtot. Végül a tepsis ételt visszatesszük a sütőbe, és megpirítunk a tetejét.

Köretként  párolt zöldségeket adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése