Alap (paleosítva):http://www.mindmegette.hu/bubos-hus-gazdagon.recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj (kb. 1 cm vastag)
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg csirkemáj
- 25 dkg szeletelt csiperkegomba
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- gyömbér
- olívaolaj
- 2 dl kókuszkrém
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A hússzeleteket megmossuk és szárazra
töröljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a húsok mindkét
oldalára kérget sütünk, majd tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a
fokhagyma felével bedörzsöljük.
A darált húst apróra vágott hagymával kevés olívaolajon elkezdjük pirítani, s amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat és a gombát. Kb. 5-6 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Amikor már hűlt egy kicsit, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a borsot, a gyömbért (ízlés szerint), valamint a maradék fokhagymát. Jól összevegyítjük, és a tepsiben lévő húsokra halmozzuk.
A kókuszkrémet húsokra öntjük, majd alufóliával lefedve sütőbe téve kb. 1,5 óráig közepes lángon sütjük.
Ez idő elteltével levesszük a fóliát, és a már megpuhult hús tetejére ráreszeljük a sajtot. Végül a tepsis ételt visszatesszük a sütőbe, és megpirítunk a tetejét.
Köretként párolt zöldségeket adunk mellé.
A darált húst apróra vágott hagymával kevés olívaolajon elkezdjük pirítani, s amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat és a gombát. Kb. 5-6 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Amikor már hűlt egy kicsit, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a borsot, a gyömbért (ízlés szerint), valamint a maradék fokhagymát. Jól összevegyítjük, és a tepsiben lévő húsokra halmozzuk.
A kókuszkrémet húsokra öntjük, majd alufóliával lefedve sütőbe téve kb. 1,5 óráig közepes lángon sütjük.
Ez idő elteltével levesszük a fóliát, és a már megpuhult hús tetejére ráreszeljük a sajtot. Végül a tepsis ételt visszatesszük a sütőbe, és megpirítunk a tetejét.
Köretként párolt zöldségeket adunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése