2012. december 25., kedd

Almás-diós rakott hús


















Alap (paleosítva):http://www.mindmegette.hu/almas-dios-rakott-hus.recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 nagyobb savanykás alma
  • 3 dl  kókusztej
  • 3 dkg ghee
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg darált dió
  • késhegynyi őrölt szegfűbors
  • őrölt szegfűszeg
  • gyömbér
  • fehérbors
  • csipetnyi fahéj

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, az olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük, majd tűzálló tálra rakjuk.

A meghámozott almát feldaraboljuk, és 1 dkg gheen puhára pároljuk. A megpárolt almát a hússzeletekre halmozzuk.

A maradék ghee-ből és kókuszlisztből világos rántást készítünk, felengedjük meleg kókusztejjel, belerakjuk a fűszereket, megsózzuk és sűrűre főzzük.

Ha a mártás kicsit kihűlt, hozzákeverjük a felvert tojást, a reszelt sajtot és a darált diót, majd az egészet rásimítjuk az almás hússzeletekre, és előmelegített forró sütőben megsütjük.

Vajas zöldséggel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése