Alap (paleosítva):http://www.mindmegette.hu/almas-dios-rakott-hus.recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 2 nagyobb savanykás alma
- 3 dl kókusztej
- 3 dkg ghee
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 5 dkg darált dió
- késhegynyi őrölt szegfűbors
- őrölt szegfűszeg
- gyömbér
- fehérbors
- csipetnyi fahéj
- só
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, az olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük, majd tűzálló tálra rakjuk.A meghámozott almát feldaraboljuk, és 1 dkg gheen puhára pároljuk. A megpárolt almát a hússzeletekre halmozzuk.
A maradék ghee-ből és kókuszlisztből világos rántást készítünk, felengedjük meleg kókusztejjel, belerakjuk a fűszereket, megsózzuk és sűrűre főzzük.
Ha a mártás kicsit kihűlt, hozzákeverjük a felvert tojást, a reszelt sajtot és a darált diót, majd az egészet rásimítjuk az almás hússzeletekre, és előmelegített forró sütőben megsütjük.
Vajas zöldséggel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése