2012. december 25., kedd

Erdei gyümölcsös-szilvás chutney


















Forrás : (paleosítva):http://www.mindmegette.hu/erdei-gyumolcsos-szilvas-csatni-chutney-karacsonyi-pulyka-melle.recept

Hozzávalók:

  • 5 dkg ghee
  • 1 kiskanál koriander levél (vagy őrölt mag)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kisebb méretű lilahagyma
  • 3-4 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 dl nyírfacukor (lehet több is)
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 mokkáskanál szárított, őrölt chili
  • 2 szelet reszelt friss gyömbér
  • 1 kg fagyasztott felezett szilva
  • 45 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 25 dkg fagyasztott eper
  • 0,5 dl finom vörösbor
  • 2 kupak rózsavíz (el is maradhat)

Elkészítés:

A fagyasztott gyümölcsöket szobahőmérsékleten egy kicsit kiengedjük. Egy jó nagy edényben a gheet, a hagymát, kókuszt, a fűszereket picit megpirítjuk, majd mindent belekeverünk, kivétel: nyírfacukor, eper, erdei gyümölcs és rózsavíz. A szilvát is beletesszük, mert vastagabb és erősebb a szerkezete, mint a többi gyümölcsnek.

Közepes lángon, pár percenként kevergetjük 20 percet, ezután hozzáadjuk a nyírfacukrot, és további 10 percet kevergetjük vele. Ekkorra már egy kicsit besűrűsödött, hozzáadjuk az epret és az erdei gyümölcsöket, elkeverjük, lefedjük, és 20 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. A legvégén adjuk hozzá a rózsavizet, és készen is van.Még forrón tiszta üvegekbe töltjük(mint a lekvároknál), és ha kihűlt, a hűtőbe tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése