2012. december 25., kedd

Zelleres-almás pulykamell marinált zöldségekkel


















Forrás:http://www.mindmegette.hu/zelleres-almas-pulykamell-marinalt-zoldsegekkel.recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg alma
  • 5 dkg vagdalt dióbél
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömér
  • 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • 1/2 dl  olívaolaj
  • A körethez:
  • 10 dkg vegyes paprika
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg zsenge hagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zeller
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 evőkanál borecet

Elkészítés:

A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és tetszőlegesre daraboljuk.

A körethez a zöldségeket megsózzuk, pici olívaolajjal megkenjük, majd 5-6 percig sütjük. Amíg sül, elkeverjük a maradék olívaolajat, ecettel, kevés borssal és vízzel. Az elkészült zöldségeket belehelyezzük a marinádba. (Ha valaki édesen szereti, tehet bele  mézet is.) Félretesszük, pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek. A húst megmossuk, felszeleteljük tetszőlegesen 2 vagy 4 szeletre, majd egyenletesre kiveregetjük. A zellert és az almát megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk, megkenjük vele a húst. Megszórjuk a dióval, sóval és a fűszerekkel. Feltekerjük, és a hajtásnál megtűzzük. A húst megkenjük olajjal, kíméletesen legalább 15 percig forgatva sütjük, hogy átsüljön a hús, de ügyeljünk arra, nehogy kiszáradjon. Amikor elkészült felszeleteljük és a pácolt zöldségekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése