Forrás:http://www.mindmegette.hu/zelleres-almas-pulykamell-marinalt-zoldsegekkel.recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykamell
- 15 dkg zeller
- 10 dkg alma
- 5 dkg vagdalt dióbél
- 1 mokkáskanál őrölt gyömér
- 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
- 1/2 dl olívaolaj
- A körethez:
- 10 dkg vegyes paprika
- 10 dkg cukkini
- 10 dkg zsenge hagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zeller
- 1 dl olívaolaj
- 4 evőkanál borecet
Elkészítés:
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és tetszőlegesre daraboljuk.A körethez a zöldségeket megsózzuk, pici olívaolajjal megkenjük, majd 5-6 percig sütjük. Amíg sül, elkeverjük a maradék olívaolajat, ecettel, kevés borssal és vízzel. Az elkészült zöldségeket belehelyezzük a marinádba. (Ha valaki édesen szereti, tehet bele mézet is.) Félretesszük, pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek. A húst megmossuk, felszeleteljük tetszőlegesen 2 vagy 4 szeletre, majd egyenletesre kiveregetjük. A zellert és az almát megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk, megkenjük vele a húst. Megszórjuk a dióval, sóval és a fűszerekkel. Feltekerjük, és a hajtásnál megtűzzük. A húst megkenjük olajjal, kíméletesen legalább 15 percig forgatva sütjük, hogy átsüljön a hús, de ügyeljünk arra, nehogy kiszáradjon. Amikor elkészült felszeleteljük és a pácolt zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése