2013. március 31., vasárnap

Kesudiós karamell szelet










Hozzávalók
Alaphoz

1 csésze mandula vaj
1 csésze édesítetlen kókuszreszelék
⅔ csésze dió
1 púpozott evőkanál Coconut Cream koncentrátum vagy házi kókuszvaj
1 púpozott evőkanál nyers méz
csipet só

A töltelékhez

1,5 csésze pörkölt, sótlan kesudió
½ csésze kókuszolaj
½ csésze nyers méz
2-3 evőkanál citromlé
2-4 evőkanál konzerv kókusztej
1 teáskanál vanília kivonat

A karamell

12-14 kimagozott datolya,melyet 1 órán keresztül vízben áztatunk
5-6 evőkanál  kókusztej
3 evőkanál víz
1 teáskanál vanília kivonat
csipet só


A diót aprítógépben vajjá pépesítjük,majd hozzáadjuk az alaphoz való hozzávalókat.
Béleljünk ki vele egy 20cmx20cm-es sütőformát.
A robotgépben pépesítsük a kesudiót, majd adjuk hozzá a kókusz olajat, citromlevet ,vanília kivonatot ,mézet és turmixoljuk össze. Legvégül adjuk hozzá a kókusztejet evőkanalanként adagolva.
Öntsük rá az alapra és simítsuk le egy késsel egyenletesre. Tegyük 1-2 órára fagyasztóba míg megdermed.
Áztassuk 1-2 órán át vízben a kimagozott datolyát, majd robotgépben pépesítsük. Kanalanként adagolva adjuk hozzá a kókusztejet,pépesítsük tovább a vízzel a só és a vanilia kivonattal, kb. 3-5 percig míg karamell állagúvá nem válik .Borítsuk rá a töltelékre ,sózzuk meg és tegyük vissza a hűtőbe kb. 30 percre.


http://www.facebook.com/photo.php?fbid=225951357547018&set=pb.131310537011101.-2207520000.1364746443&type=3&theater 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése