2013. március 24., vasárnap

Kesudiós karfiol

Hozzávalók:

1 kis fej karfiol
1/3 csésze kimagozott és apróra vágott datolya
½ csésze mazsola
2 evőkanál apróra vágott gyömbér
¾ csésze teljes kesudió
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 nagy narancs (kb. 2 evőkanál reszelt héja és ½ csésze lé)
2 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál almaecet
¼ tk só
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál őrölt köménymag
1.Aprítógépben aprítsuk fel a karfiol ..
2. Vágjuk fel a datolyát , mazsolát , petrezselymet és a gyömbért. Reszeljük le a narancs héját és facsarjuk ki a levét.
3. Hevítsük fel a kókuszolajat egy nagy serpenyőben .Tegyük bele a karfiolt,sót, fahéjat, kurkumát és a köményt. Gyakran kevergetve süssük kb 6-7 percig.
4. Vegyük le a tűzről, és öntsük a karfiol egy nagy tálba.
5. Keverje hozzá a mazsolát, datolyát, gyömbért, kesudiót, a narancshéjat és a petrezselymet .Öntsük rá a narancslevet és az almaecetet .
6. Tegyük a hűtőszekrényben legalább 1 órára a tálalás előtt .Még finomabb,ha hagyjuk 1 napig összeérni az ízeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése