2013. március 24., vasárnap

Sokmagvas kenyér

Hozzávalók:

4 tojás
1 ½ csésze blansírozott mandulaliszt
¾ csésze nyílgyökérliszt/por
¼ csésze őrölt lenmag
½ teáskanál só
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál méz
1 teáskanál almaecet
1 evőkanál barna szezámmag
1 evőkanál fekete szezámmag
¼ csésze nyers napraforgómag
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kókuszolajjal kenjünk ki egy 19 cm x 10cm sütőformát.
2. Egy kis tálban keverjük össze nyílgyökérlisztet, mandula lisztet, őrölt lenmagot a sóval és szódabikarbónával.
3. Egy nagy tálban verjük fel4-5 percig a tojásokat majd tegyük hozzá a mézet és az almaecetet .Adjuk hozzá az összekevert liszteket,majd a szezámmagokat és a napraforgómagot.
5. Öntsük tésztát a sütőformába és süssük 40 percig. Hagyjuk kihűlni 10-15 percig.


Nyílgyökérliszt/por:http://biokedvenc.hu/fuszerek/nyilgyokerpor-surito-levesekhez-szoszokhoz
Barna szezámmag:http://elj.hu/natur-biotermekek/biopont-bio-barna-szezammag 
Fekete szezámmag: :
http://www.culinaris.hu/item/trs-fekete-szezammag-500g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése