"
- 3 evőkanál sima mogyoróvaj
- 4 evőkanál zsírszegény kókusztej
- 2 evőkanál csirkehúsalaplé
- 1 db citrom apróra reszelt héja
- 1 evőkanál növényi olaj
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 db piros csilipaprika kicsumázva, apróra vágva
- 35 dkg csirkemellfilé bőr nélkül, vékony csíkokra vágva
- 1 evőkanál kínai ötfűszerpor
- 1 piros húsú paprika kicsumázva, felszeletelve
- 2 db sárgarépa megtisztítva, gyufára vágva
- 18 dkg gomba felszeletelve
- 2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
Elkészítés
Egy kis tálban jól keverjük össze a mogyoróvajat, a kókusztejet, az alaplét és a citromhéjat. Tegyük félre.
Wokban vagy nagy serpenyőben, erős tűzön forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk benne a fokhagymát és a csilipaprikát 1/2 percig.
Tegyük bele a húst és az ötfűszert. 3-4 percnyi rázósütés után–mire a húscsíkok szép színt kapnak–kavargatva pirítsuk az olajban a paprikát, a sárgarépát és a gombát is 2-3 percig, hogy kissé megpuhuljanak.
A mogyoróvajas elegyet hozzáadva süssük az ételt további 2-3 percig, hogy a csirkehús megpuhuljon és átforrósodjon. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá az apróra vágott koriandert, és máris tálaljuk."
Wokban vagy nagy serpenyőben, erős tűzön forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk benne a fokhagymát és a csilipaprikát 1/2 percig.
Tegyük bele a húst és az ötfűszert. 3-4 percnyi rázósütés után–mire a húscsíkok szép színt kapnak–kavargatva pirítsuk az olajban a paprikát, a sárgarépát és a gombát is 2-3 percig, hogy kissé megpuhuljanak.
A mogyoróvajas elegyet hozzáadva süssük az ételt további 2-3 percig, hogy a csirkehús megpuhuljon és átforrósodjon. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá az apróra vágott koriandert, és máris tálaljuk."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése