Forrás: http://www.nosalty.hu/
Hozzávalók 2 főre
- 15 dkg finomra darált, vagy őrölt mandula
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg szezámliszt (szezámmag ledarálva)
- 8 dkg vaj, vagy 1 dl dióolaj
- 4 tojás
- 2 ek méz
- 1 ek natúr kakaópor
- 1,5 kk őrölt fahéj
- 1/2 kk őrölt szerecsendió
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 ek nyírfacukor
- 1 tk sütőpor vagy fél tk szódabikarbóna
- A sütőt bekapcsoljuk. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, sütőpapírral kibéleljük és azt is bekenjük, így könnyen kicsúszik majd a tészta.
- Összekeverjük a vajat a mézzel, fűszerekkel, nyírfacukorral és kakaóval. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de közben végig kevergetjük.
- Egy másik tálban kimérjük a mandulát, a kókuszreszeléket kávédarálón ledarálva, a szezámlisztet és a sütőport (vagy szódabikarbónát) és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásos masszához, jól eldolgozzuk és az előkészített tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét. (Ha a tepsi mérete ekkora, akkor kb 2 cm magas süti lesz belőle, ha keskenyebb a tepsi és mélyebb, nem baj, csak akkor tovább és picit alacsonyabb hőfokon kell sütni.)
- Tehát előmelegítve készre sütjük.
- Leszedjük a sütőpapírt -szinte kicsúszik belőle- aztán hagyjuk kihűlni. Szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése